МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ У СЕРЕДНІХ ШКОЛАХ США - Сліпенко, Вікторія; Коберник, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті на основі аналізу теоретичних джерел та практичного американського досвіду запропонована структурно-функціональна модель формування підприємницької компетентності учнів середніх шкіл США. Обґрунтовано та охарактеризовано основні її блоки: цільовий, змістовий, організаційно-діяльнісний, оціночно-результативний. Докладно розглянуто їх компоненти: мету, завдання, мотиваційно-ціннісний, когнітивний, діяльнісно-практичний, змістове наповнення, етапи, рівні й результат.