ЛІНГВОДИДАКТИЧНИЙ АСПЕКТ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ЛЕКСИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ АГРАРНИХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Тимощук, Наталія; Бойко, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті досліджено лінгводидактичний аспект формування професійної лексичної компетентності студентів аграрних закладів вищої освіти. Розглянуто поняття «термін», «професіоналізм», «лінгводидактичний аспект», їх трактування вітчизняними та зарубіжними вченими. Представлено низку завдань з вивчення англійської аграрної термінологічної лексики. Обґрунтовано, що опанування іншомовною фаховою лексикою – основний складник у вивченні іноземної мови професійного спрямування, який дає змогу підвищити ефективність навчального процесу, сприяє формуванню компетентного спеціаліста, конкурентоспроможного у сучасних умовах. Доведено, що успішне засвоєння фахового лексичного матеріалу забезпечується комплексом когнітивних процесів.