ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК УЧАСТІ У ДЕБАТАХ ЯК ПІДХІД ДО ВИКЛАДАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ ДЛЯ МАГІСТРІВ З ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ (В СФЕРІ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ) - Шихненко, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У дослідженні висвітлено практичний досвід залучення слухачів-магістрів з публічного управління та адміністрування (у сфері цивільного захисту) до дебатів під час вивчення англійської мови за професійним спрямуванням та наголошено на ефективності такого підходу. Висновки зроблено на основі результатів спостережень, зрізів, та відгуків учасників експерименту. Встановлено, що залучення слухачів до дебатів сприяє мобілізації загальних мовних (мовленнєвих) й професійних знань та навичок, а також стимулює до формування критичного й нешаблонного мислення в слухачів.