ЗАСОБИ КОМУНІКАЦІЇ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА - Березовська, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито вербальні та невербальні засоби комунікації в професійній діяльності соціального працівника; охарактеризовано умови формування професійної готовності майбутніх соціальних працівників до ділової комунікації; обґрунтовано доцільність уведення в освітній процес закладів вищої освіти елективного курсу «Технології комунікативно-мовленнєвої діяльності соціальних працівників». Наведено ряд вправ та завдань, які були використані в роботі зі студентами під час аудиторних занять. Зазначено, що невербальні засоби відіграють важливу роль у досягненні взаєморозуміння між людьми і спрямовані на підсилення мовленнєвого висловлювання, розкриття змістового аспекту теми.