МОДЕРНІЗАЦІЯ МЕТОДИЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ В ПЕДАГОГІЧНОМУ ЗВО - Коноваленко, Тетяна; Максимов, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті окреслено найбільш типові особливості методичної підготовки майбутнього вчителя в умовах модернізації української вищої освіти. Запропоновано універсальну структуру методичної підготовки вчителя. Представлено результати допроєктного дослідження, зокрема опитування стейкголдерів та аналізу освітніх компонентів професійної підготовки майбутніх учителів англійської мови. Сформульовано узагальнені вимоги до методичної підготовки вчителів будь-якого предмету за аналогією з упровадженою методичною складовою підготовки вчителів англійської мови.