ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОДУКТИВНОЇ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ ПІД ЧАС РОБОТИ З ДИДАКТИЧНИМИ МАТЕРІАЛАМИ ПІДРУЧНИКА З ФІЗИКИ ДЛЯ 9-ГО КЛАСУ ЗАСОБАМИ ФУНКЦІОНАЛЬНО ПІДІБРАНИХ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСІБНИКІВ ЯК МЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМА - Мартинюк, Михайло; Декарчук, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті визначено та розкрито сутність організації продуктивної навчально-пізнавальної діяльності учнів під час роботи з дидактичними матеріалами підручника фізики засобами функціонально підібраних електронних посібників. Виокремлено особливості структурних елементів шкільного підручника фізики та їх дидактичні функції в організації навчально-пізнавальної діяльності учнів. Як приклад представлено методику організації продуктивної навчально-пізнавальної діяльності учнів під час роботи з окремими дидактичними матеріалами підручника з фізики для 9 класу засобами авторського електронного посібника.