УЧАСТЬ ДИТЯЧИХ КОЛЕКТИВІВ Д. В. АНДРУСЕНКА У КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКОМУ ЖИТТІ М. СУМИ (1948–1954 рр.). - Мукменєва, Рената (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто досвід діяльності керівника творчих дитячих колективів Д. В. Андрусенка. Охарактеризовано роботу колективів за видами, жанрами, репертуарною політикою. З’ясовано музичні напрями, у яких працювали колективи, проаналізовано статистичні дані про їх діяльність. Визначено роль педагога у вихованні підростаючого покоління на зразках національної музичної культури і знайомстві з українським народним інструментом – бандурою. Окреслено значення і перспективність використання творчої спадщини Д. В. Андрусенка.