РЕСУРСИ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ У ДИДАКТИЧНОМУ АРСЕНАЛІ ВЧИТЕЛЯ ІСТОРІЇ - Возна, Зоя; Куценко, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано можливості використання різноманітних за призначенням та рівнем складності ресурсів мережі Інтернет, необхідних для успішної реалізації інформаційної компетентності суб’єктів навчання на уроках історії. Здійснено загальний огляд онлайн-середовищ, що уможливлюють поглиблення змісту навчання історії, надання йому нових характеристик, формування практичних навичок роботи з електронними джерелами, створення особистих баз знань учителя. Розкрито особливості інформаційного наповнення запропонованих інтернет-ресурсів та виокремлено тематичні розділи, зміст яких можна імплементувати в процес навчання історії.