РОЗВИТОК ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В РЕГІОНІ: ПРОГРАМНО-ПРОЄКТНИЙ ПІДХІД (ДОСВІД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ) - Ворона, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито особливості розвитку позашкільної освіти Кіровоградської області та використання програмно-проєктного підходу з метою стимулювання та покращення функціонування закладів позашкільної освіти. Проведено аналіз обласної освітньої програми розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти на 20172021 роки у Кіровоградській області, яка була прийнята з метою створення умов для надання якісної освіти, спрямованої на формування компетентностей, необхідних для успішної самореалізації дітей в суспільстві. Розкрито тісний зв’язок освітньої програми області з основними напрямами реалізації Нової української школи.