ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ – КЛЮЧОВЕ ЗАВДАННЯ У ПОБУДОВІ ВЛАСНОЇ ТРАЄКТОРІЇ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ - Демченко, Ірина; Мельникова, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті порушено питання важливості підвищення кваліфікації фахівців дошкільної освіти як центрального завдання у побудові власної траєкторії професійного розвитку. Виокремлено, проаналізовано погляди та узагальнено ідеї відомих дослідників про проблеми професійного розвитку, професіоналізму та формування професійного патріотизму у фахівців дошкільної освіти в системі післядипломної освіти. Проаналізовано курси підвищення кваліфікації в контексті модернізації української освіти. Визначено, що підвищення кваліфікації фахівців дошкільної освіти є необхідною компонентою самовдосконалення та саморозвитку, формування професійного патріотизму та професійної компетентності в умовах сучасної парадигми освіти.