АНАЛІЗ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО РІВНЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ З ФІЗИКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ВХІДНОГО КОНТРОЛЮ - Іщенко, Руслан; Ісаєнко, Галина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано загальноосвітній рівень предметної компетентності з фізики студентів першого курсу Національного транспортного університету за результатами вхідного контролю, що містив задачі з вказаної навчальної дисципліни. Установлено, що загальноосвітній рівень предметної компетентності з фізики студентів є достатньо низьким, що призводить до суттєвих складнощів під час опанування ними курсу загальної фізики рівня технічного університету. Виявлено причини низького рівня підготовки студентів із загальноосвітнього курсу фізики та надано рекомендації для покращення ситуації, що склалася.