ФУНКЦІЇ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ - Коваль, Дар’я (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті на основі класифікації правової культури на види залежно від суб’єктів, на суспільну, групову та індивідуальну, рівнів (звичайний (буденний), професійний, науково-теоретичний) визначено її функцій, які є фундаментом для виконання фахівцем своїх основних і постійних видів діяльності, тобто професійних обов’язків. Установлено, що проблема виокремлення функцій правової культури залишається актуальною і вимагає нових досліджень, у контексті аналізу системних зв’язків правової культури як суспільства, так і особистості.