МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ДО РОБОТИ З ОБДАРОВАНИМИ ДІТЬМИ - Протас, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито методологічні основи підготовки майбутніх соціальних педагогів до роботи з обдарованими дітьми. Матеріал дослідження зібрано методами теоретичного аналізу, синтезу, систематизації та узагальнення наукових джерел. Методологічні засади дослідження розглянуто на філософському, загальнонауковому, конкретнонауковому та технологічному рівнях. Обґрунтовані філософські ідеї, принципи, підходи, закономірності і загальнонаукові теоретичні положення дадуть змогу ефективно здійснювати процес підготовки майбутніх соціальних педагогів до роботи з обдарованими дітьми.