ТЕНДЕНЦІЇ У ШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ В АНГЛІЇ - Tymenko, Mariia (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті охарактеризовано основні тенденції та нововведення у шкільній освіті Англії. Описано певні фактори, що формують тенденції в освіті, зокрема, є три фактори, які впливають на освіту. Проаналізовано різні офіційні документи та звіти, описано основні результати. Департамент освіти Великобританії створив умови, відповідно до яких вплив розвитку основних тенденцій на стандарти освіти різноманітний, що відображає різні рівні інвестицій, доступ до високоякісної широкосмугової та підтримки вчителів. Інноваційна освіта та навчання орієнтовані на формування соціальної та адаптаційної готовності людини через розвиток творчості, різних форм мислення, вміння співпрацювати. Специфічними рисами інноваційної освіти є відкритість до майбутнього, здатність прогнозувати на основі постійної переоцінки цінностей, орієнтація на конструктивні дії в нових ситуаціях, що забезпечується шляхом розробки та впровадження освітніх інновацій. Описано основні тенденції та інновації у Великобританії: масові заняття, культурне занурення, вплив на навколишнє середовище, оцінювання мистецтва, інтелекту людини, цифрову відповідальність, життєві навички та підготовку робочої сили, інноваційна педагогіка, обчислювальне мислення, навчання під керівництвом студентів, спільні аудиторії, що з’єднують опікунів та школи, нові технології. Освіта STEM також описується як одна з основних тенденцій шкільної освіти Англії.