ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ІНШОМОВНОЇ ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРІВ ТАКТИЧНОГО РІВНЯ ЗСУ - Канова, Людмила; Тарасенко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито особливості професійної іншомовної підготовки офіцерів тактичного рівня ЗСУ. Описано деякі проблеми підготовки військовослужбовців у вищих військових навчальних закладах України. Розглянуто деякі аспекти професійної іншомовної підготовки офіцерів ЗСУ. До протиріч професійної іншомовної підготовки відносяться невідповідність вимог індивідуалізації навчання у зв’язку з необхідністю командної роботи під час службової діяльності офіцерів, сувора регламентація дій у військовому середовищі, формування одночасно толерантності і готовності знищити людину при виконанні бойових завдань.