ПРОФЕСІЙНА МОБІЛЬНІСТЬ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ - Фрицюк, Валентина; Герасимова, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті визначається сутність професійної мобільності та її значення у підготовці в педагогічних університетах майбутніх докторів філософії. Доведено, що позитивний вплив на розвиток професійної мобільності майбутніх докторів філософії має спеціально створене середовище в закладі вищої освіти, у якому передбачено: організація і підтримання міжнародних зв’язків з іншими закладами, можливість участі аспірантів у спільних наукових і освітніх проєктах, конференціях, спільних публікаціях; проходження закордонних стажувань; спільне проведення наукових досліджень; практика одержання подвійних дипломів тощо.