СТРУКТУРИЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ФАКТОР ЯКОСТІ ШКІЛЬНОЇ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОЇ ОСВІТИ - Ситченко, Анатолій; Баденкова, Вікторія; Корнієнко, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Автори мають на меті наукове обґрунтування структурованого навчання як чинника якості мовно-літературної освіти; завданнями дослідження є поглиблення уявлень про структуризацію розумових дій як головну ознаку технологізованого навчання, висвітлення можливостей впливу структурованого навчання на якість мовно-літературної освіти. Йдеться про структурування не лише змісту виучуваного матеріалу, а й розумових дій учнів, спрямованих на його засвоєння. Застосовуються теоретичні методи дослідження: аналіз і синтез фахових джерел, узагальнення та систематизація здобутих результатів