ДИДАКТИЧНІ ОСНОВИ МУЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ХОРЕОГРАФІЇ У ВІТЧИЗНЯНИХ ЗВО - Коваленко, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглянуто дидактичні умови музичної підготовки хореографів у закладах вищої освіти нашої держави. У роботі визначено такі структурно дидактичні особливості музичної компетентності хореографів, як-от: особливість планування професійної діяльності; способи і прийоми виконання професійної діяльності; прийоми спілкування; організаторські здібності фахівців-хореографів; особливості танцювально-рухової моторики. У статті також визначено, що ефективним методом музичної підготовки хореографів у ЗВО України автор вважає індивідуальний підхід, що враховує шляхи пристосування властивостей нервової системи студентів до вимог професійної діяльності. Ключові слова: музична підготовка, теорія музики, хореограф, фахова підготовка, дидактика, дидактичні основи навчання, професійна майстерність, системний підхід до музичної підготовки.