АНАЛІЗ ДОСВІДУ ФОРМУВАННЯ ВМІНЬ І НАВИЧОК УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ В ПРОЦЕСІ ВИКОНАННЯ РУЧНИХ ШВЕЙНИХ РОБІТ - Хоменко, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
На заняттях у шкільних майстернях, на відміну від інших, домінує ручна праця. У процесі нашого дослідження з обробки та виготовлення рекомендованих програмою об’єктів праці ми намагалися створити сприятливі умови для виконання ручних швейних видів робіт. Нами доведено, що уроки, проведені з використанням таких методів навчання, несуть дітям відчуття глибокого задоволення від результатів їхньої творчої праці. У статті розглянуто питання навчання учнів ручним швейним роботам. Проведено аналіз досвіду роботи вчителів, виявлено цікаві прийоми та методи навчання. Ключові слова: асортимент, ручні роботи, швейні роботи, уміння, навички, вироби, знання, завдання, діяльність, прийоми роботи.