ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ МЕДСЕСТРИНСЬКОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ ХХ – ПОЧАТКУ ХХІ СТОЛІТТЯ (ІСТОРІОГРАФІЧНИЙ ОГЛЯД) - Радзієвська, Ірина; Степанова, Галина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті проведено огляд літературних джерел, присвячених розвитку медсестринської освіти в Україні ХХ – початку ХХІ століття. У наукових працях цього періоду представлено багатий фактичний матеріал, який дозволяє вважати їх важливим внеском в історію розвитку медичної освіти в Україні. Водночас, автори роблять висновок, що в наукових дослідженнях розкрито передусім різні аспекти професійної підготовки майбутніх медичних фахівців з вищою освітою, і майже відсутні дослідження, присвячені підготовці фахівців «середньої ланки», зокрема медичних сестер. Ключові слова: медична освіта, медсестринська освіта, медсестринство, середній медичний персонал, медичні працівники, система охорони здоров’я, медична наука, професійна підготовка, історіографія.