КРИТЕРІАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО ПРАВОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МОЛОДШИХ БАКАЛАВРІВ ГАЛУЗІ ГУМАНІТАРНИХ НАУК ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Літінська, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті висвітлено особливості критеріального підходу до процесу формування правової компетентності майбутніх молодших бакалаврів галузі гуманітарних наук ЗВО у двох розрізах: структурному та методичному. Зазначено, що саме розуміється під правовою компетентністю. Визначено, що саме критеріальний підхід до пояснення процесу формування правової компетентності майбутніх молодших бакалаврів галузі гуманітарних наук ЗВО є найбільш конструктивним, адже найбільш ефективно сприяє зв’язку галузей освіти і праці. Ключові слова: студенти, компетенція, фахівець, критеріальний підхід, заклад вищої освіти, правова компетентність, молодші бакалаври, гуманітарні науки.