ОСОБЛИВОСТІ МОТИВАЦІЇ НАВЧАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ З РІЗНИМИ СТИЛЯМИ ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ - Аветісова, Ірина; Білоцерківська, Юлія; Холостенко, Юлія; Шапаренко, Христина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
Мотивація навчальної діяльності студентів є однією з пріоритетних проблем в умовах сучасних трансформацій в освіті. У статті представлено результати емпіричного дослідження особливостей навчально-професійної мотивації здобувачів вищої освіти з різними стилями пізнавальної активності, а саме: дивергентного, акомодаційного та асимілювального. Визначено, що переважним є дивергентний та акомодаційний стилі. Доведено, що стиль пізнавальної активності істотно впливає на навчально-професійну мотивацію зумовлюючи її специфіку. Ключові слова: мотивація навчально-професійної діяльності; здобувач вищої освіти; пізнавальна активність; сти