СЛОВЕСНА ТВОРЧІСТЬ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Іванова, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті проведено теоретичний аналіз психолого-педагогічних досліджень, присвячених проблемі словесної творчості дітей дошкільного віку та виділено педагогічні умови її розвитку. Використано методи дослідження: теоретичний аналіз літератури з психології, педагогіки, порівняння і класифікація матеріалів з проблеми дослідження; метод теоретичних побудов. На основі теоретичного аналізу встановлено, що для активної та успішної участі дітей дошкільного віку у словесній творчості необхідна психологічна платформа у вигляді розвиненої уяви, творчого мислення, образного сприйняття, мовлення у всіх його аспектах. Ключові слова: творчість; дитяча творчість; словесна творчість; мовленнєвий розвиток; художнє сприйняття; поетичний слух; дошкільник; умови розвитку словесної творчості.