УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ПЕДАГОГІКА НА СТОРІНКАХ ЧАСОПИСУ «МОЛОДА УКРАЇНА» - Кириченко, Віта (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті проаналізовано часопис «Молода Україна» за 1908 рік з метою дослідження досвіду Олени Пчілки у справі виховання дітей засобами народної педагогіки та здійснення підбору літературних творів, що забезпечують наповнення таких складових: природовідповідність, культуровідповідність, народність виховання, трудове виховання. Застосовано комплекс методів: аналіз, синтез, узагальнення; історико-ретроспективний, історико-структурний; хронологічний. Висвітлено використання елементів української народної педагогіки на сторінках часопису «Молода Україна» за 1908 рік. Ключові слова: Олена Пчілка; «Молода Україна»; народність освіти; народна педагогіка; природовідповідність; культуровідповідність; народність виховання; трудове виховання.