САМОСТІЙНА ТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ КУРСУ «НАРОДОЗНАВСТВО ТА ХОРЕОГРАФІЧНИЙ ФОЛЬКЛОР УКРАЇНИ» - Терешко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті розкрито важливі аспекти самостійної творчої діяльності здобувачів-хореографів у процесі опанування знань і вмінь з дисципліни «Народознавство та хореографічний фольклор України». Зокрема, окреслено проблеми, умови, форми, види, засоби для ефективної організації самостійної творчої роботи у ЗВО; проаналізовано педагогічні технології та методи самостійної роботи для студентів-хореографів; подано авторські завдання для такої роботи. Встановлено, що під час самостійної діяльності у майбутніх хореографів розвивається й активізується творчий потенціал, формується професійна компетентність. Ключові слова: творчість; самостійність; самостійна творча робота; здобувачі; хореографи; творчі завдання; заклад вищої освіти; освітній процес.