ПОЛІКУЛЬТУРНІСТЬ В ОСВІТІ: ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ - Глухота, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
Розкрито особливості виникнення та розвитку ідей полікультурності в освіті. Здійснено аналіз наукової літератури з метою систематизації даних про погляди науковців різних історичних періодів щодо необхідності полікультурної освіти в освітньому процесі. Встановлено чіткі хронологічні межі впровадження дефініції «полікультурна освіта» в науковому середовищі. Досліджено особливості монокультурності в освіті як противагу полікультурності. Визначено сучасні тенденції в полікультурній освіті та наголошено на необхідності її впровадження в сучасному освітньому середовищі. Ключові слова: культура; міжкультурна взаємодія; полікультурність; полікультурна освіта; монокультурна освіта; мультикультуралізм; асиміляція культур; «плавильна піч».