ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ З САКРАЛЬНИМИ ХОРОВИМИ ТВОРАМИ НА ЗАНЯТТЯХ НАВЧАЛЬНОГО ХОРОВОГО КОЛЕКТИВУ - Кифенко, Анна; Романова, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
Проаналізовано проблему роботи з сакральними хоровими творами на заняттях навчального хорового колективу. Висвітлено роль релігійно-духовної культури, сакрального хорового мистецтва. Окреслено норми фонетики піснеспівів церковнослов’янською мовою. Розглянуто сакральну хорову музику як фактор духовно-моральних якостей студентської молоді; визначено, що на сучасному етапі одним з актуальних питань та завдань мистецької освіти є відродження духовності нації, пошук нових орієнтирів, нової системи цінностей. Ключові слова: сакральна хорова музика; духовний розвиток особистості; піснеспіви; церковні традиції; літургія; інтонація; псалми; християнські цінності.