ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЦЕСУ ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ У США - Музика, Яна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
E-mail: yanakazanovska@gmail.com У статті охарактеризовано процес професійного зростання майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти у США. Розкрито поняття «професійне зростання», «вихователь», «самоефективність вчителя». Досліджено основні цілі професійного зростання майбутніх вихователів, напрямки роботи закладів дошкільної освіти. Охарактеризовано необхідність навчання майбутніх вихователів роботи з цифровими технологіями, як з інструментом професійного зростання. Підсумовано необхідність безперервної освіти майбутніх вихователів з метою модернізації освітнього процесу та покращенню його результатів. Ключові слова: професійне зростання; професійна підготовка; вихователь; заклади вищої освіти; заклади дошкільної освіти; освітній процес; діти дошкільного віку; цифрові технології; безперервна освіта.