ФОРМУВАННЯ ТЕХНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК СКЛАДОВОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Дубова, Наталія; Люльченко, Вячеслав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті розглянуто проблему підготовки майбутнього фахівця харчової галузі в системі закладів вищої освіти, зокрема зосереджено увагу на формуванні технічної компетентності. Висвітлено та охарактеризовано актуальність даної проблеми та основні підходи до формування технічної компетентності у майбутніх фахівців харчової галузі у процесі здобування рівня «бакалавр». Виокремлено, що формування технічної компетентності у майбутніх фахівців харчової галузі можливе при опануванні фахових дисциплін та дисциплін вільного вибору із використанням компетентнісного, міжпредметного та міжтематичного педагогічних підходів. Ключові слова: фахівець; професійна компетентність; технічна компетентність; освітній процес; здобувач; заклад вищої освіти; міжпредметний підхід; міжтематичний підхід; компетентнісний підхід; активні методи.