ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ОФІЦІЙНИХ САЙТІВ МУЗЕЇВ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЯК ДЖЕРЕЛО ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ІСТОРІЇ РІДНОГО КРАЮ НА УРОКАХ ІСТОРІЇ - Куценко, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті проаналізовано особливості організації музейно-педагогічної діяльності у закладах загальної середньої освіти в умовах змішаного навчання. Розкрито значення термінів «музейна педагогіка» та «змішане навчання», окреслено можливості використання вчителем історії екскурсій у музеях для навчання та виховання учнів. Визначено потенційні можливості Інтернет-ресурсів музеїв Черкаської області у контексті цифровізації шкільної освіти й упровадження віртуальних навчальних технологій. Особливо цінними для роботи вчителя історії є представлені віртуальні екскурсії на офіційних Інтернет-ресурсах музеїв та на інших сайтах із туристичної тематики, які дають можливість працювати з музейним середовищем як під час уроків, так і в позаурочній діяльності. Ключові слова: музейна педагогіка; сайт; віртуальна екскурсія; мережа Інтернет; віртуальний простір; комунікація; заповідник; музеї.