ІННОВАЦІЙНІ ПЕДАГОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЗАСІБ МОДЕРНІЗАЦІЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Коломієць, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті розкрито сутність інноваційних педагогічних технологій як засобу модернізації сучасного освітнього середовища, визначено закономірні передумови їх ефективного упровадження та ініціативного утвердження у практику підготовки здобувачів вищої освіти. З’ясовано основоположні теоретико-методичні засади формування удосконаленої системи використання прогресивних технологій, спрямованих на вироблення комунікативних, творчих і професійних компетенцій майбутнього конкурентоздатного фахівця інноваційного типу. Ключові слова: інновації; інноваційні педагогічні технології; інтерактивні технології навчання; лінгвістична підготовка; модернізація освіти; освітнє середовище; освітні технології; технології навчання.