НЕФОРМАЛЬНА ОСВІТА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 017 ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - Рибалко, Ліна; Пермяков, Олександр; Йопа, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті розкрито сутність і зміст понять «неформальна освіта», «неформальна фізкультурна освіта», особливості неформальної освіти здобувачів вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. Виокремлено позитивні аспекти як неформальної освіти, так і неформальної фізкультурної освіти; їх основні переваги перед формальною освітою; подано основні ознаки неформальної освіти; сформульовано основні завдання, розкрито функції неформальної освіти здобувачів вищої освіти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» та її види; проаналізовано ставлення студентів до неформальної освіти. Ключові слова: неформальна освіта; фізична культура і спорт; функції неформальної освіти; показники неформальної освіти; неформальна фізкультурна освіта; види неформальної фізкультурної освіти.