ФОРМУВАННЯ ПОЛІКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ В ЗВО УКРАЇНИ - Вішнікіна, Любов; Глухота, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
Розкрито особливості формування полікультурної компетентності в ЗВО України. Здійснено аналіз наукової літератури з метою систематизації даних щодо особливостей формування полікультурної компетентності в процесі професійної підготовки майбутніх вчителів географії. Досліджено освітні програми за напрямом підготовки «Середня освіта (Географія)» п’яти ЗВО України. Викладено складові полікультурної компетентності, що формуються в системі загальних та фахових компетентностей, якими повинні оволодіти майбутні вчителі географії. Ключові слова: освітня програма; професійна підготовка; загальні компетентності; фахові компетентності; полікультурність; полікультурна компетентність; вчитель; географія.