МЕТОДИКА ПАТЕНТНОГО ПОШУКУ В ПРОЦЕСІ СТВОРЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНИХ ВИНАХОДІВ - Мелентьєв, Олег (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
В статті розглядається методика патентного пошуку в процесі створення конкуренто-спроможних винаходів. Наводяться нормативні документи, що регулюють патентне право, основні дефініції патентознавства, які розраховані на ознайомлення початківців та студентської молоді, що займається науковою роботою пов’язаною із інноваційною винахідницькою діяльністю. Також в статті наводиться методика пошуку патентної інформації різних країн засобами інформаційно-пошукових систем та Української інформаційно-пошукової системи СІС (спеціальна інформаційна система) УКРНОІВІ (український національний офіс інтелектуальної власності інновацій), яка дозволяє винахідникам відслідковувати стан діловодства за своїми заявками на винаходи. Ключові слова: патентний пошук; патентна чистота; патентні дослідження; інформаційно-пошукова система; національні патентні бази; промислова власність; патенти; винаходи; корисні моделі.