ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ПРОЦЕСІ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ЯК УМОВА ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Бербец, Тетяна; Василевська, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
У статті зосереджено увагу на значенні сучасних педагогічних технологій у покращенні якості навчання. Мета статті полягає у вивченні та аналізі впливу сучасних педагогічних технологій на процес технологічної освіти з метою підвищення результативності та якості навчального процесу. Дослідження зосереджено на вивченні наступних педагогічних технологій: інформаційно-комунікаційних, критичного мислення, проєктної технології та технології розвивального навчання, здоров’язбережувальні технології, технологія проблемного навчання, ігрові. Застосування сучасних педагогічних технологій на уроках дає змогу створити умови для підвищення якості навчальної діяльності школярів до технологічної освіти. Ключові слова: технології навчання; формування; ефективність навчання; практична робота; модернізація освіти; якість освіти; технологічна освіта; критичне мислення; урок.