ІНТЕРЕС МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ПОВЕДІНКОВИХ ЧИННИКІВ РИЗИКУ НІКОТИНОВОЇ АДИКЦІЇ - Іванчук, Анатолій; Шимкова, Ірина; Глуханюк, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті зосереджено увагу на дидактичній проблемі підвищення пізнавального інтересу майбутніх учителів до змісту навчального матеріалу про нікотинову адикцію. Мета статті полягає вивченні та аналізі впливу переструктурування змісту навчального матеріалу про поведінкові чинники ризику на пізнавальний інтерес майбутніх учителів до нікотинової адикції. Був оцінений рівень інтересу студентів до навчального матеріалу на початку та в кінці навчального року з визначенням достовірності зсуву його ознак в експериментальній і контрольній групах. Згідно з результатами дослідження в експериментальній групі зросли показники пізнавального інтересу до поведінкових чинників ризику нікотинової адикції.