ОСОБЛИВОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ СФОРМОВАНОСТІ ІНФОРМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ІЗ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Гедзик, Андрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
В статті проаналізовано результати низки досліджень про процес формування інформатичної компетентності у здобувачів вищої освіти, яке передбачає цілеспрямовану та системну роботу над розвитком критичного мислення, вдосконалення вмінь аналізувати і характеризувати, вміло запроваджувати інноваційні підходи в ІКТ. На особливу увагу заслуговує розкриття в статті питання визначення початкового стану сформованості інформатичної компетентності майбутніх фахівців із цифрових технологій. Від ефективності згаданого процесу залежить визначення алгоритму формування відповідних компетентностей.