ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ У ПЕРІОД ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ - Жупаник, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті представлено результати дослідження, у якому розглядається проблема професійної підготовки майбутніх вчителів іноземних мов до викладання в умовах цифровізації освітнього процесу, а також аналізується місце соціокультурної компетентності (СКК) в парадигмі вивчення мови. Водночас опрацьовано велику кількість методичної і педагогічної літератури, проаналізовано термін «цифровізація», та досліджено основні відмінності між «комунікативною» та «соціокультурною» компетентностями. Також було здійснено опитування студентів педагогічних спеціальностей в результаті якого визначено рівень викладання СКК в закладі освіти та основні проблеми з якими зіштовхнулися респонденти.