ОСВІТЯНИН МАЙБУТНЬОГО ПОКОЛІННЯ: РОЛЬ КРЕАТИВНОГО ВИКЛАДАЧА В СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ - Бурназова, Віра (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті розглядається роль креативного викладача в сучасному суспільстві. Автор стверджує, що креативні викладачі є ключовою фігурою в освіті майбутнього покоління. Вони повинні бути здатні не лише передавати знання, але й розвивати у студентів креативне мислення, навички вирішення проблем та співпраці. У дослідженні автор описує характеристики креативного викладача. До них належать такі особистісні якості, як відкритість до нового, допитливість, гнучкість мислення, здатність до ризику, впевненість у собі, оптимізм; ключові компетентності – експертність у предметній галузі, педагогічна майстерність, цифрова компетентність, інноваційність та креативність, що передбачає глибоке розуміння предмета, інноваційні методи викладання, здатність надихати, вміння співпрацювати, відкритість до нового. Автор стверджує, що креативні викладачі є важливим ресурсом для суспільства. Вони відіграють ключову роль в освіті майбутнього покоління та допомагають їм розвивати навички, необхідні для успіху в 21 столітті.