ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ АРОМАТЕРАПІЇ В ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ТА ВДОМА З ДІТЬМИ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ З МЕТОЮ ПОКРАЩАННЯ В НИХ ЗДОРОВ’Я - Лісневська, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті схарактеризовано сутність ароматерапії, розкрито її принципи, особливості та методику застосування з дітьми дошкільного віку з метою покращення в них здоров’я. Описується історія розвитку ароматерапії. Розкрито правила добору ефірних масел. Схарактеризовано способи застосовування ароматерапії з дітьми дошкільного віку в закладі дошкільної освіти та вдома. Відмічено, що ароматерапію можна застосовувати в різних видах діяльності (навчальній, ігровій, трудовій, самостійній) як в закладі дошкільної освіти, так і вдома.