МЕТОДИКА ПРОЄКТУВАННЯ ВИШИТИХ ВИРОБІВ У ПРОЦЕСІ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ УЧНІВ - Харитонова, Валентина; Мамус, Галина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті показано тенденцію популярності у сучасному суспільстві речей народної творчості як вираження національної та культурної спадщини; встановлено, що процес проєктування виробів декоративно-ужиткового мистецтва сприяє розвитку естетичного сприйняття, творчих здібностей та художнього смаку учнів; закцентовано увагу на доцільності навчання школярів створенню декоративно-ужиткових виробів; доведено необхідність готовності вчителя технологій до реалізації даної складової у процесі підготовки учнів; проаналізовано застосування навчального матеріалу з проєктування та виготовлення вишитих виробів декоративно-ужиткового мистецтва на уроках технологій.