ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛІВ РАННЬОГО РОЗВИТКУ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ У ШТАТІ КАЛІФОРНІЯ - Шумаєва, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті розглядаються кроки, які здіснював уряд США впродовж 20‒21 століть щодо поліпшення стантартів підготовки вчителів раннього розвитку до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Були розроблені принципи забезпечення існування високоякісних програм підготовки педагогів, Концепції розвитку стандартів професійної підготовки вчителів раннього розвитку, запроваджені програми стажування. Зроблено висновок про те, що педагогічна освіта та професійний розвиток педагогів США потребують нових підходів до навчання вчителів.