ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ЯК НЕПЕРЕРВНИЙ ПРОЦЕС РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНОМУ КОНТЕКСТІ - Моісєєнко, Лариса; Тихонова, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У науковій розвідці здійснено аналіз економічної діяльності українського народу, мотивації до підприємницької діяльності в історико-педагогічному контексті, встановлені фактори, які вплинули на формування підприємницької ініціативи сучасних українців, визначені причини демотивації до зайняття підприємницькою діяльністю. Авторами окремо виділений історичний фактор, що має важливий вплив на економічну поведінку, мотивацію суб’єкта підприємницької діяльності; обґрунтовано важливість введення економічної складової в програму підготовки майбутніх педагогів професійної освіти, необхідність розвитку їх підприємницької компетентності, підвищення мотивації до підприємницької діяльності.