РОЛЬ SOFT SKILLS У ФОРМУВАННІ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДО РОЗРОБКИ КОРИСТУВАЦЬКИХ ІНТЕРФЕЙСІВ - Привезенцев, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті розглянуто роль soft skills у формуванні готовності майбутніх фахівців галузі інформаційних технологій до розробки користувацьких інтерфейсів. Висвітлюється важливість набуття здобувачами таких навичок, як комунікація, емпатія, командна робота та вирішення проблем під час процесу створення сучасних UI/UX-рішень. Також проаналізовано актуальний стан впровадження soft skills в освітні програми ІТ-спеціальностей; запропоновано стратегії для ефективної інтеграції soft skills в освітній процес.