РОЗВИТОК МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ У НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ - Щербань, Ірина; Щербань, Олег (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті розглянуто міжнародну діяльність закладів вищої педагогічної освіти як важливий елемент підвищення якості освіти, розвитку наукових досліджень і входження у світовий освітній простір. Проаналізовано процеси інтернаціоналізації, які стали основними чинниками розвитку української вищої освіти після здобуття незалежності. Представлено періодизацію міжнародної діяльності українських педагогічних університетів з 1991 по 2024 рр., окреслено ключові події та тенденції кожного періоду, що відображають розвиток і зміцнення міжнародної співпраці.