ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ЯК СКЛАДОВА ЇХ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Ткачук, Станіслав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті досліджено роль виробничої практики як важливої складової професійної підготовки майбутніх фахівців професійної освіти. Виробнича практика розглядається як ключовий етап, що сприяє формуванню фахової компетентності здобувачів вищої освіти, розвитку їхніх практичних навичок і професійних якостей, необхідних для успішної роботи в закладах професійної освіти. Автором проаналізовано сучасні підходи до організації виробничої практики, визначено її основні функції та етапи. Обґрунтовано методи та стратегії, що підвищують ефективність практики, а також показано її вплив на професійне становлення здобувачів вищої освіти.