ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА: З ДОСВІДУ РОБОТИ ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ОСВІТИ З КНР - Тітова, Любов (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті розкрито значення цифрових технологій у підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва. Обґрунтовано актуальність їх інтеграції у мистецьку освіту для розвитку творчих здібностей та формування інформаційно-цифрової компетентності. Представлено досвід Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини щодо викладання дисципліни «Information Technologies in Professional Activity» для здобувачів з Китайської Народної Республіки. Описано зміст курсу, приклади цифрових інструментів та особливості організації навчання іноземних студентів. Наголошено на важливості міжкультурної взаємодії та доцільності використання інформаційно-комунікаційних технологій у мистецькій освіті.