ІНТЕГРАЦІЯ МИСТЕЦЬКИХ ВИДІВ ДІЯЛЬНОСТІ У ФОРМУВАННІ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНИХ УМІНЬ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Корякіна, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2025)
У статті розглянуто проблему інтеграції мистецьких видів діяльності у процесі формування художньо-естетичних умінь дітей дошкільного віку. Виокремлено педагогічні умови, що сприяють результативності цього процесу: урахування вікових та індивідуальних особливостей дітей, високий рівень професійної підготовки педагогів, забезпеченість методичними та матеріальними ресурсами, створення сприятливого освітнього середовища. Особливу увагу приділено методу проєктної діяльності, як ефективному інструменту для поєднання різних мистецьких практик.