МЕТОДИКА ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ КОЛЕДЖІВ КОМП’ЮТЕРНОГО ПРОФІЛЮ - Ткачук, Станіслав; Мельник, Олексій; Ворошилов, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті показано, що формування екологічної культури студентів коледжів комп’ютерного профілю зумовлена сучасними соціально-педагогічними, науковими та глобальними екологічними викликами, що постають перед суспільством. Студенти коледжів комп’ютерного профілю, майбутні фахівці у галузі інформаційних технологій, програмування та інженерії, безпосередньо впливають на формування цифрового середовища, розробку програмного забезпечення та інноваційних рішень, що можуть як сприяти сталому розвитку, так і створювати нові загрози екологічній безпеці. Сучасні дослідження підтверджують, що недостатній рівень екологічної свідомості та культури у молоді призводить до неефективного використання ресурсів, підвищення енергетичних витрат, збільшення обсягу електронних відходів та негативного впливу технологічних процесів на навколишнє середовище.