ОСОБЛИВОСТІ ШКІЛЬНОГО ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРИ ПІД ЧАС ВІЙНИ У КОНТЕКСТІ КНИГОТЕРАПІЇ - Ісаєва, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті розглянуто особливості вивчення літератури в школі під час війни. Звернено увагу на необхідність враховувати психологічний стан школярів, які переживають реалії і наслідки війни. У цьому контексті наголошено на можливостях книготерапії. Визначено мету та завдання читання з терапевтичним ефектом у школі. На основі соціологічних опитувань проаналізовано реальний стан, що відбувається з книгою і читанням українських учнів під час війни. У статті також виокремлено етапи, які проходить читач під час книготерапії. Особливу увагу звернено на ефективні практики книготерапії у школі.